Abonneren  Inloggen

Schobertechnologies toont Twin Spider stapeltechnologie op drupa

10 april 2024

Schobertechnologies GmbH is gespecialiseerd in de ontwikkeling, het ontwerp en de productie van hoogwaardige roterende snij-, ril- en ponsapparatuur. Op drupa 2024 zal het bedrijf zijn snelle Twin Spider-stapeltechnologie live laten zien.

De machine beschikt over speciale functies die het nauwkeurig stansen en stapelen van dunne en flexibele films, papier en licht karton mogelijk maken. Na het snijden met flexibele matrijzen worden de producten veilig getransporteerd naar de non-stop stapelzone - klaar voor banderolleren - automatisering in één oogopslag.

Bezoekers die interesse hebben in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van flexibele matrijzen zijn van harte welkom om een conversiemodule met rilplaten voor karton en barrière-materialen te bekijken. De module beschikt over verschillende snelverstelfuncties om de insteltijd te minimaliseren.

Roterend ponsen

Verder stelt Schobertechnologies een breed scala aan materialen en gereedschappen tentoon die geschikt zijn voor hoge productieruns en driedimensionale producten zoals blisterverpakkingen. Voor onderdelen die te klein zijn om te stansen, biedt Schober zijn expertise op het gebied van roterend ponsen aan. Bezoekers worden uitgenodigd om de roterende ponsmachine RSR voor de rotatieverwerking van technische folies te ervaren.

Daarnaast zijn er machines te zien voor de daaropvolgende laminatie- en conversiestappen van meerlaagse producten. Wat betreft het converteren van speciaal papier stelt het technologiebedrijf een nauwkeurige ponsmodule tentoon voor parkeer-, evenementen- en vliegtickets. Voor bezoekers die nog niet zeker weten welke snijtechnologie het beste is voor hun product, is er een selectie van verschillende technologieën zoals crush-cut, shear-cut of blade-cut te bekijken.

Schobertechnologies is op drupa te vinden in Hal 11, stand A51