Abonneren  Inloggen

Duurzaam op Drupa: 7 tips voor een ‘groen’ bezoek

13 mei 2024

Op Drupa 2024 komen professionals uit de hele wereld samen om de nieuwste ontwikkelingen in de grafische industrie te ontdekken. Ga jij er ook heen? Sta er dan ook even bij stil hoe je Drupa zo milieuvriendelijk mogelijk kunt bezoeken, schrijft Remco Glashouwer van Dienstencentrum:

‘Hieronder enkele tips om je ecologische voetafdruk te verkleinen tijdens je bezoek:

  1. Duurzaam transport: kies voor milieuvriendelijke(re) vervoersopties zoals trein, bus of elektrische auto om naar Düsseldorf te reizen. Reis zo veel mogelijk samen.
  2. Milieuvriendelijke accommodaties: verblijf in een hotel met een milieubeleid, zoals het gebruik van hernieuwbare energie en recyclingprogramma’s. Op de meeste boekingssites en hotelwebsites staat dit vermeld.
  3. Minimaliseer afval: neem herbruikbare waterflessen en lunchcontainer of broodtrommel mee en vermijd het gebruik van wegwerpartikelen.
  4. Duurzame stands: als exposant, kies voor duurzame materialen en vermijd single-use plastics voor je stand en displays.
  5. CO2-compensatie: compenseer je CO2-voetafdruk door te investeren in bosherstelprojecten of hernieuwbare energiebronnen.
  6. Beperk energieverbruik: schakel apparaten uit wanneer ze niet in gebruik zijn en minimaliseer het gebruik van airconditioning en verwarming. Zowel op de stand als in je hotelkamer.
  7. Duurzaam transport ter plaatse: gebruik het openbaar vervoer of deelvervoersmiddelen om je binnen de stad te verplaatsen, van en naar de beurslocatie en als je in de avond ergens gaat eten.

‘Ik wens je een succesvolle beurs toe!’

Remco Glashouwer is adjunct directeur, senior adviseur bij Dienstencentrum. Copyright foto: Messe Düsseldorf/ctillmann


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief