Abonneren  Inloggen

HP en Canva bundelen krachten

29 mei 2024

HP gaat een strategische meerjarige wereldwijde samenwerking aan met het visuele communicatieplatform Canva. De meerjarige overeenkomst stelt miljoenen Canva-gebruikers in staat naadloos visuele content te ontwerpen op het Canva-platform en lokaal te printen binnen een volledig geïntegreerd systeem.

‘Deze samenwerking zal een enorme strategische waarde opleveren en de groei van de klanten van beide organisaties ondersteunen’, zegt Cliff Obrecht, medeoprichter en Chief Operating Officer van Canva. Canva, opgericht in 2013, heeft meer dan 185 miljoen maandelijkse gebruikers. De lancering van Canva Print in 2017 maakte het mogelijk voor gebruikers om een breed scala aan producten te ontwerpen en te printen - van visitekaartjes, brochures, flyers, stickers tot kleding. Door de samenwerking met HP krijgen Canva-gebruikers uitgebreidere toegang tot professioneel geprinte producten van HP PSP's over de hele wereld.

Canva streeft ernaar haar printservice tegen 2026 uit te breiden naar 150 landen. Daardoor moeten de doorlooptijden korter worden en kan de ecologische voetafdruk aanzienlijk wordt verkleind door gelokaliseerde activiteiten te bevorderen.

HP PrintOS Site Flow

HP's automatiseringssoftware, HP PrintOS Site Flow, zal worden ingezet om de productie- en verzendprocessen voor PSP's te automatiseren. ‘We zijn verheugd om samen te werken met HP om de uitbreiding van Canva Print te versnellen. HP's innovaties op het gebied van cloud software, kwaliteitsbeheer en digitaal printen staan centraal in onze Canva Print uitbreiding’, zegt Jim Towle, Head of Print and Partnerships, Canva. ‘Met onze teams die nauw samenwerken aan nieuwe producten en extra PSP-locaties, kunnen we onze printmogelijkheden van wereldklasse uitbreiden en het gemakkelijker dan ooit maken voor onze wereldwijde gemeenschap om hun ontwerpen tot leven te brengen.’

‘Canva is toonaangevend in het in staat stellen van wereldwijde teams om samen te werken en snel visuele content met hoge impact te creëren. HP PrintOS zal de onboarding en groei van nieuwe printvolumes aan ons geïntegreerde netwerk van HP Print Service Providers versnellen, waardoor Canva gebruikers in elke uithoek van de wereld het breedste printaanbod krijgen’, aldus Chris Knighton, Global Sales Director, HP Industrial Software.


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief