Abonneren  Inloggen

Probook neemt druk-op-snee activiteit over van Zwaan Printmedia

4 juli 2024

Probook heeft de druk-op-snee activiteiten van het voormalige Zwaan Printmedia overgenomen. Deze techniek maakt het mogelijk alle drie de sneden van een boek te bedrukken. Na een intensief traject om de techniek onder de knie te krijgen zijn de eerste producties met succes geproduceerd.

Druk-op-snee is een aanwinst voor het bedrijf, aldus Izo Hoytink, mede-eigenaar van Probook: ‘Eerder hebben wij al interesse getoond in druk-op-snee. Toen Marco Zwaan ons benaderde voor overname van de techniek was de keuze snel gemaakt. We betreuren het faillissement van Zwaan Printmedia enorm, maar de techniek waar Zwaan jarenlang aan gewerkt heeft, krijgt bij Probook een goed nieuw huis.’

Uniek in Nederland

Druk-op-snee is een door Zwaan ontwikkeld drukproces waarbij alle drie de sneden van het boek bedrukt worden. Deze techniek is uniek in Nederland. Met deze techniek ontstaan er grenzeloze nieuwe mogelijkheden voor het ontwerpen van boeken. Van softcovers met doorlopende beelden tot hardcovers met een volledig zwarte bedrukking, de mogelijkheden zijn eindeloos. Izo Hoytink: ‘Er zijn enorm gave producties mee te maken, een boek met druk-op-snee wordt door iedereen direct opgepakt omdat het zo bijzonder is.’


Geen nieuws missen? Ontvang iedere week het laatste nieuws in je inbox